Vil du begynde at ro kajak

Venteliste

Registrer dig på nedenstående link, og du vil høre fra Dragør Kajak Klub's træningsleder Axel Laursen. Tilmelding til begynderholdene 2024 bliver åbnet 2. februar 2024.

KONTAKT MIG

Hvis du er erfaren kajakroer eller har IPP 2 certifikat til tur- eller kapkajak kan du kontakte Axel Laursen eller bestyrelsen med ønske om at blive medlem.

Sandkassen - Google Earth

Begynderkursus foråret 2023

I Dragør Kajak Klub undervises kun i turkajak, vi satser på motions- og kaproning. Klubben har 35 klubkajakker og 30 private tur- eller kapkajakker i de 2 bådhuse ved siden af klubhuset.

Dragør Kajak Klub underviser efter Dansk Kano- og Kajakforbunds IPP2 Turkajak kursusforløb. Axel Lauersen er koordinator for træningen i Dragør Kajak Klub. Den praktiske træning varetages af Morten Kisbæk, Kasper Edwards, Anette Henckel og Mikael Østergaard med periodevis hjælp fra andre erfarne medlemmer.

På begynderholdet får man en kyndig instruktion i kajakroningens "mysterier", herunder pagajteknik, roteknik, entring efter kæntring, lægge til bro, brink og bred. Du vil lære om kajaktyper, turroning, konkurrenceroning, sikkerhed og meget mere.

Hvordan afvikles kurset
Årets kursus begynder med en introduktionsaften den 26. april. kl. 19 - 21. Vi ser på klubbens faciliteter og orientere om indholdet i kurset. Vi gennemgår beklædning og det udstyr du bør anskaffe, så du kan være klar til kurset.

Der bliver afviklet et kursus i weekenden den 13. - 14. maj. og den 10. - 11. juni. I de efterfølgende 3 uger bliver der arrangeret fællesroning om torsdagene, hvor deltagerne skal ro ca. 6 km. pr. uge ialt omkring 18 Km. Efter denne 3 ugers periode vil kursusdeltagerne få nøgle til klubben mod et depositum. Kursusdeltagerne aftaler herefter hvornår de kan og vil ro, der behøver ikke at være en erfaren kajakroer tilstede. Kursusdeltagerne må dog ikke ro alene, der skal altid være mindst 2 roere sammen og de må kun ro i det lavvandede område vi kalder "Sandkassen". Når de i løbet af kursusforløbet har roet omkring 50 km, vil der blive en afsluttende prøve og 600 meter svømning ud for Nordre Mole.Når man har klaret disse ting, er man IPP2 certificeret/frigivet, og kan frit ro hvor man har lyst - under eget ansvar.

Prisen for kurset er:
Kursusafgift:                750,00 kr.
Nøgledepositum:         100,00 kr
Indmeldelsesgebyr:    250,00 kr.
Kontingent:                 1400,00 kr.

Kursusafgiften 750,00 kr. opkræves ved tilmeldingen til kurset som er bindende. Beløbet bliver ikke refunderet hvis man ikke vil eller kan starte på kurset. Nøgledepositum, indmeldelsesgebyr og kontingent ialt 1750,00 kr. opkræves inden kursusstart. Vi benytter MobilePay.

Dragør Kajak Klub råder over en stor kajakflåde med flere forskellige typer af tur- og kaproningskajakker til en og to personer. Får du lyst til at få din egen kajak, kan du have den liggende i bådskuret, hvis der er plads.

Du finder Dragør Kajak Klub i "Madsens Krog" ved den nordre mole i Dragør Havn.

Med venlig hilsen
Axel

Ungdomsroere

Ungdomsroningen har løbende optag og bliver varetaget af faste trænere som er Bent og Bubi. Vi mødes med de unge mandage kl. 16.30. Desuden vil der være træning hver lørdag kl. 09.00.

Hvis du vil starte, så kom ned i klubben mandag kl. 16.30 eller lørdag kl. 9.00. Man er velkommen til at prøve at ro med et par gange uden af melde sig ind. Hvis man vil ro mere skal man efterfølgende meldes ind.